FAŠIANGOVANIE 2011

02.03.2011 Prešov

Aj tento rok Mesto Prešov - odbor školstva, kultúry a športu pripravuje 4. ročník podujatia s veľavravným názvom „FAŠIANGOVANIE“, ktoré sa bude konať 8. marca 2011 od 14.30 hod. na pešej zóne.
Rovnako je lákadlom pre tých, ktorí sa môžu v maskách priamo zapojiť do fašiangového sprievodu. Mesto si ctí tradície a táto patrí skutočne k jedným z najzábavnejších.
Prešovské fašiangy sú súčasťou cyklu Kalendárne obyčaje, ktoré už tradične vnášajú do prešovských ulíc atmosféru typického slovenského zvykoslovia. Kladú symbolickú bodku za veselým fašiangovým obdobím, ktoré trvá od Troch kráľov do utorka pred „škaredou“ alebo popolcovou stredou, kedy začína pôst. Obdobie plesov, zábav, diskoték a karnevalov už tradične uzatvára v Prešove posledný utorok pred , , škaredou stredou“ na pešej zóne. Fašiangový jarmok každoročne láka návštevníkov na tradičné slovenské špeciality, ale aj bohatého fašiangového sprievodu s najväčšími bábkami na Slovensku, s maskami, s milými a veselými postavami a postavičkami. Veselý fašiangový program vrcholí pochovávaním basy.
Na čo sa môžete tešiť:
- Divadlo MASKA – Zvolen
- Fašiangový sprievod v maskách od sv. Trojice - 15.00 h, ku ktorému sa bude môcť každý pridať
- Vinšovačky folklórnych súborov a skupín primátorovi mesta
- Fašiangový program v ktorom vystúpia: FS a DFS ROZMARIJA, DFS ŠARIŠ pri ZUŠ M. M. , TS OVOCNÍČKOVIA, TK BOUCE – Bosorky, FS KENDIČAN, FS ZÁBORSKÝ Župčany, FS KARPAŤANIN, FS ZLATOBANČAN, FS STARIŠAN, FS DÚBRAVA, FS Jožka Príhodu – pochovávanie basy,
- k tomu všetkému stánky s občerstvením a výzdoba pešej zóny fašiangovými maskami
Tešíme sa na Vás!

Zverejnil: Veronika Gazdová, PhDr.
 

Vyberte región